Tämä kolmas tehtävä tuntuu sikäli hyödylliseltä, että olen jo pitkään kateudensekaisesti ihmetellyt, miten tuttavani onnistuvat näitä videoita siirtelemään. Sähköpostiini on tupsahdellut monenlaista elämänfilofiaa sekä uskomattomia maisemakuvia videotuotoksina.

Aloin miettiä välittömästi paitsi tekniikan haasteita myös sitä, mistä löytyisi sopivia sisältöjä. Muistin vanhastaan tallettaneeni omaan sähköpostiini varsin vaikuttavan ”Suhteellista” videopätkän ja menin katsomaan sitä uudelleen. Toden totta: se oli edelleen vaikuttava, joskin vähän turhaan pitkitetty. Maapallon kokoa ja sijaintia avaruudessa suhteessa muihin planeettoihin tuotiin dramaattisesti esille. Kaiken äärettömyys, käsittämättömyys ja salaperäisyys korostui. Kuka tätä hallitsee? Onko tämä kaikki jonkun käsissä? Jos ei, olo tuntuu mitätöntäkin mitättömämmältä. Niinpä tunsin oikeasti yhtyväni lopussa kirjoitettuihin psalmin8:4-10 sanoihin, jotka alkavat: ”Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä…….”jne.

 

Tämän kuvakoosteen haluaisin lähettää kaikille ihmisille, ryhmistä riippumatta. Mutta toisaalta: tämä on pikemminkin kuvasarja musiikilla ja tekstillä höystettynä. Olisi kiva lähettää oikea filminpätkä, mutta mistä niitä löytyy? No You Tubesta tietenkin. Hakeuduin sinne, jolloin se alkoi kysellä jotakin kirjautumisesta, joten näppäsin sinne kokeeksi salasanaehdotelman (en ollut siitä varma). Yllättäen se näyttikin hyväksyvän kirjautumiseni. Hienoa, tämähän taisikin olla helppoa! Sitten aloin etsiä jotain kivaa…, haluaisin mieluusti lähettää jotain hauskaa, ehkä kirkolliseen aiheeseen liittyen. Onko näiden kahden yhdistäminen mahdollista? Löysin jonkin Harjunpää & Enbusken lyhytpätkäkokoelman, jossa vilahteli nimiä ”Pappi”, ”Jeesus”, ”Kaste” jne. Katsoin niitä. Ei! Tätä en halua! Tämä menee kontrasteissaan liikaa rienaamisen puolelle. Sitten silmäni sattuivat osumaan sarjaan ”Jimin ja Pamin häävideot”, jotka oli kuvattu kirkossa. Aloin katsella niitä. No joo! Hauskaahan tämä, - huvittavat henkilöhahmot, mummot rullaattoreineen jytäämässä kirkon käytävällä! Vaikka överiksihän tuo menee – suomalaisen perspektiivistä. Tämän nyt kuitenkin voisi hauskuutusmielessä lähettää joillekin, ehkä kuitenkin sähköpostitse vain ”varmoille” tapauksille.

Sitten eikun tuumasta toimeen. Alan kirjoittautua tosimielellä You Tuben ja Facebookin sivustoille ja ryhdyn haastavaan yritykseen videoiden lähettämiseksi. Kuinkahan siinä käy? Facebookissa on kohta ”lisää kuva tai video”, joten painan sitä ja menen painamaan ”tiedosto” päästäkseni omaan sähköpostiini. Ei tapahdu mitään. Ei vaikka kokeilen kymmeniä kertoja kaikki temput ja salasanavaihtoehdot kokeillen. Joudun luopumaan – ei onnistunut. Harmittaa!!

Kokeilen seuraavaksi mennä You Tubeen ja etsin edellä mainitun häävideon. Uudelleenkatsottuna se näyttää tosi typerältä, mutta nyt saa kelvata. Painan sähköpostipainiketta ja kirjoitan emailosoitteita, varmuuden vuoksi vain kotipiiristäni. Ja voiko olla totta, se onnistui! Varmistin katsomalla omaa sähköpostiani. Kuitenkin mieltäni jää kismittämään epäonnistuminen Facebook-sivun ”lisää kuva tai video” – toiminnon suhteen. En ehdi sitä nyt enempää selvittämään. Haluan unohtaa tämän videokamppailun nyt viideksi päiväksi, koska lähden matkoille paikkaan, jossa ei – onneksi – ole saatavilla sähköistä mediaa.