Olen jonkin aikaa ollut facebookin käyttäjänä, joskin lähinnä seurailevassa roolissa. Poikani buukkasi minut sinne ja sen jälkeen olen käynyt kurkistelemassa, mitä siellä tapahtuu. Kirjoittajina on ollut lähintä sukulaispiiriäni, mm. serkkuja eri puolilta Suomea. Vai niin, ettäkö Aila on lähdössä Kreikkaan? Ja että Irma on ihastunut You Tubesta löytyvään iki ihanaan biisiin! Ja Annen pieni tytär on innostunut syömään oliiveja! Hienoa!

Hämmästyin kun seinälle (sekö se nyt on?) alkoi ilmestyä myös minulle täysin tuntemattomien ihmisten lausahduksia ja kuulumisia. Ketä nämä olivat? Ahaa, he olivat kavereitteni kavereita. Eräs minulle täysin tuntematon mieshenkilö lähetti minulle kaveripyynnön. Hämmästykseni kasvoi: kuka tämä mies on? Kohteliaisuuttani en voinut kieltäytyä ja arvelin, että kyseessä täytyy olla Irma – serkkuni uusi miesystävä. Niin kuin olikin.

 

Nyt minun ”10 pistettä” – kurssilaisena pitäisi sitten perustaa ryhmä ja sivu. Lueskelen ohjeita keskittyneesti. Minkä ryhmän perustaisin? Ajatukseni vaeltavat eri mahdollisuuksien parissa… Ottaisinko turvallisesti serkkuporukan? Mitä käyttöä sillä olisi? Edelläkävijäserkkujen kuulumiset risteilevät jo facebookissa ennestään ja muut serkut eivät varmasti aio liittyä koko systeemiin. Muita vaihtoehtoja voisivat olla ”kuoroystävät eri kuoroista”, ”luokkatoverit 50 vuoden takaa” tai ”entiset työtoverit 20 vuoden takaa”? Olisiko siinä mitään vitsiä? Ehkä, mutta en koe olevani oikea persoona aloitteentekijäksi.

 

Mutta entäs naisryhmä, jonka kanssa kokoonnumme pari kertaa kuussa? Pistämme elämäämme järjestykseen ja päivittelemme kohtaamiamme vastoinkäymisiä. Siinähän voisi olla ideaa! Voisimme tapaamistemme väliajoilla kertoa, miten itse kunkin ”elämänkärsimys” on edennyt ja kun teen ryhmästä salaisen, ulkopuoliset eivät pääse kauhistelemaan asioitamme. No sitähän voisin yrittää! Minun pitää ilmeisesti ensin tavoitella ko. henkilöitä kaverikseni facebookiin. Täytyy odotella, koska tämä etenee viiveellä sen mukaan, miten kukin ehtii kaveripyyntöihini reagoida.  Nähtäväksi jää, millä intensiteetillä keskustelumme alkaa elää…

 

Entä sivun perustaminen? Ei aavistustakaan! Olisi kiva, jos sillä voisi olla oikeasti merkitystä. Mikä asia voisi olla sellainen, joka voisi kiinnostaa ja josta voisi olla jollekulle jopa hyötyä? Ajatukseni risteilevät pitkin poikin omissa intressialueissani: Kuorojen konserttilistat? Ei! Konserteista voi tiedottaa pelkässä facebookissa.  Entäpä jos tekisin  ”Hyväksyvän läsnäolon” sivut? Voisin antaa vinkkejä kirjoista, jotka ovat laajentaneet ymmärrystäni tietoisen läsnäolon merkityksestä ja hyödyistä ihmisille. Siihen voisi liittää meditaatioharjoituksia. Lehtiviitteitä, koska asiasta kirjoitetaan nykyisin paljon erilaisten nimikkeiden alla. ”Hyväksyvä läsnäolo”, ”tietoinen tarkkaavuus”, ”läsnäolo”, ”tässä hetkessä eläminen”, ”mindfulness”, jne… Tässä voisi olla kiinnostavuutta! Varsinkin jos sivustoilla muutkin pääsevät jakamaan mielipiteitä ja kommentteja. Laajentamaan toistensa tietämystä. Tätä voisin kokeilla. Päätöksen tehtyäni alan tuskaisesti koluta ohjeita aikeeni toteuttamiseksi, saa nähdä miten käy… Tässä vaiheessa tuli sitten tenkkapå: pääsin luomaan sivua, mutta sitten se alkoi vaativasti kuulustella aikeitani sivun suhteen: ketä mukaan?, miten mainostetaan? yms. yms. En uskaltanut vielä  mennä pidemmälle. Kerään tietoja ja rohkeutta.